Our Vacancies

Early careers

Consultant Maintenance

 • Role type
 • Full time, Permanent

 • Location
 • Utrecht

Job Description

Binnen het team Maintenance zijn we op zoek naar een:

Consultant Maintenance

Team Maintain helpt vervoerders, eigenaren van rollend materieel en onderhoudsbedrijven om hun activiteiten op het gebied van veiligheid, asset management en operationeel management te verbeteren, met als doel de optimale balans te vinden tussen: betrouwbaarheid, beschikbaarheid onderhoudbaarheid, veiligheid en kosten.

Voor uitbreiding van het team zijn we op zoek naar een Maintenance consultant die het leuk en interessant vindt om voor verschillende partijen in de spoorweg branche te werken.

Als consultant maintenance adviseer je externe partijen op het gebied van onderhoud, revisie en levensduurverlenging. Je kunt hierbij denken aan optimalisatie van onderhoudsplannen, het terugdringen van verstoringen in rollend materieel door beter onderhoud en het efficiënter inrichten van onderhoudsprocessen.  In deze functie is het belangrijk dat je de weg weet in een technische onderhoudsomgeving en het strategische met het operationele te verbinden. Je bent bekend met methodieken als RCM2, RBM, of vergelijkbare methodieken. Daarnaast onderhoudt en verbreedt je je netwerk en ziet het als een uitdaging om binnen jouw werkveld het (onbenutte) verbeterpotentieel bij klanten te zien.

Wij vragen:

 • HBO/WO Technische opleiding, bij voorkeur werktuigbouwkunde of lucht en ruimtevaart.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in het werkveld van onderhoud.
 • Ervaring met CBM en implementatie van deze methodiek is een pre.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, je bent in staat de complexe materie over te brengen en bent gericht op het creëren van nieuwe kansen en projecten
 • Ervaring met optimalisatie van onderhoudsplannen.
 • Je kunt goed zelfstandig als ook in teamverband werken
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal en de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Voor welke klanten werken wij:
In Nederland werken wij onder meer voor NS, ProRail, gemeentelijke vervoersbedrijven en verschillende overheden. In het buitenland behoren Siemens, Stadler, Bombardier, Alstom en Infrabel tot onze klantenkring. Er zijn dus mogelijkheden om bij te dragen aan internationale projecten, ook buiten Europa.

Wij bieden
Je komt terecht in een inspirerende omgeving met collega-professionals. Je gaat werken voor een open, informele organisatie waar flexibiliteit, uitdaging en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een sterke organisatie met enthousiaste medewerkers en veel ruimte voor eigen initiatief.

Wie zijn we
Ricardo Rail, gevestigd in Utrecht, is met 200 medewerkers het toonaangevende advies- en ingenieursbureau op het gebied van “rollend materieel” en infrastructuur. Onze consultants en engineers geven advies over de aanschaf, instandhouding en prestatieverbetering van treinen, trams en metro’s, de spoorinfrastructuur en de interactie tussen infrastructuur en materieel.

Informatie:
Voor meer informatie kan je terecht bij onze recruiter, Fabian Peek via fabian.peek@ricardo.com