Our Vacancies

Early careers

Project Management Ondersteuner 28 - 32 uur

 • Role type
 • Contract, Part time

 • Location
 • Utrecht

Job Description

Ricardo is door uitbreiding van werkzaamheden op zoek naar project management ondersteuners. Wij zoeken dan ook kandidaten die ervaring hebben met projecten, affiniteit met techniek / consultancy en een ondernemende instelling.

Als Project Management Ondersteuner werk je samen met verschillende projectmanagers voor diverse projecten. Als ondersteuner schrijf je samen met de projectmanager mee aan offertes voor het project en bewaak je de projectplanning op het gebied van personeel, capaciteit en budget. Jij bent de rechterhand van de projectmanager en zorgt pro-actief voor de complete projectbeheersing. Hierbij kun je denken aan; notuleren, bewaken van de voortgang, afspraken najagen, risico’s herkennen en evalueren.

Tenslotte fungeer je regelmatig als aanspreekpunt voor de klant, projectteam en adviseer je opdrachtgevers en collega's omtrent de voortgang van het project en de realisatie hiervan.

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie herken je jezelf in onderstaand profiel:

 • HBO werk – en denkniveau en je hebt ervaring in (ondersteuning van) projectmanagement, bij voorkeur binnen een technische of consultancy omgeving
 • Ervaring met projectmatig werken en daarbij behorende processen
 • Ondernemende persoonlijkheid, gericht op het oplossen van problemen
 • Planmatig werken en dit zo organiseren dat de resultaten die gehaald moeten worden binnen de gestelde tijd en met de aanwezige middelen worden gerealiseerd
 • Je bent een echte teamplayer, ontzorgd de projectmanager en bent resultaatgericht.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Enthousiast, energiek, nieuwsgierig en een ‘hands-on’ mentaliteit
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Wij bieden:
We zijn groeiende en dagen je uit met ons mee te groeien. Je komt terecht in een inspirerende omgeving met collega-professionals. Je gaat werken voor een open, informele organisatie waar flexibiliteit, uitdaging en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een sterke organisatie met enthousiaste medewerkers en veel ruimte voor eigen initiatief.

Ricardo Rail:
Ricardo in Utrecht bestaat uit ’meer dan tweehonderd enthousiaste professionals, die meestal hoogopgeleid zijn op technisch gebied. Voor een brede klantenkring werk je met onze consultants en engineers aan allerlei interessante projecten. Natuurlijk ontmoet je ook de mensen van ons managementteam. Zij maken graag lunchafspraken om jou te leren kennen, en om meer te horen over jouw ideeën en ervaringen. Wil je op een ander moment iets met hen delen? Je zult merken dat in deze platte organisatie de deuren vaak open staan.

Voor welke klanten je werkt:
In Nederland werken wij onder meer voor NS, ProRail, gemeentelijke vervoersbedrijven en verschillende overheden. In het buitenland behoren Siemens, Stadler, Bombardier, Alstom en Infrabel tot onze klantenkring. Er zijn dus mogelijkheden om bij te dragen aan internationale projecten, ook buiten Europa.

Informatie:
Voor meer informatie kan je terecht bij onze recruiter, Fabian Peek via fabian.peek@ricardo.com