Afstudeeropdracht elektrisch aangedreven stadsbussen

  • Role type
  • Temp

  • Location
  • Utrecht

  • Closing Date
  • 31/12/2017

Job Description

1         Inleiding
Door de toenemende verstedelijking en de klimaatafspraken in Parijs is er wereldwijd grote belangstelling voor elektrisch openbaar vervoer. Over elektrische trams en metro’s en brandstof aangedreven stadsbussen kunnen wij je alles vertellen. Over de elektrisch aangedreven stadsbus willen we samen met jou meer te weten komen. 

Wij willen slimme ideeën en goede kennis hebben waarmee we overheden en vervoerders kunnen adviseren bij de realisering en ontwikkeling van een geïntegreerd vervoersconcept met elektrische bussen. 

2         Opdracht
Wij vragen aan jou om ons te helpen de volgende vragen te beantwoorden: 

·         Welke normen zijn specifiek voor elektrische bussen? 

·         Welke verschillende typen elektrische bussen ten aanzien van energieopslag en energieoverdracht zijn er te onderscheiden? 

·         Wat zijn de huidige performances van een elektrische stadsbus, welke verbeteringen van performances zijn te ververwachten en op welke termijn? 

·         Hoe ziet het vervoersmodel eruit met de huidige stand van de techniek, en hoe veranderd deze bij een verbetering van de performances van de bussen? Denk hierbij met name aan de beschikbaarheid en het onderhoud. 

·         Hoe kan de transitie van brandstof aangedreven bussen naar elektrische bussen plaats vinden? 

·         Wat zijn de investeringen, de operationele kosten en de kosten van het onderhoud? 

·         Wat zijn de gevolgen voor de omgeving van het tracé? 

·         Wat zijn de specifieke veiligheidsaspecten? 

·         Wat willen de vervoerders en in hoeverre is dat te realiseren en realistisch?  

3         Organisatie
Ricardo is ruim 100 jaar actief voor de automobiel- en motorfietsindustrie. In 2015 is Ricardo Nederland ontstaan door de overname van Lloyd’s Register Rail, voorheen NedTrain Consulting, het ingenieursbureau van de Nederlandse Spoorwegen op het gebied van railvoertuigtechniek. 

Ricardo Nederland is een toonaangevend kenniscentrum op het gebied van railvoertuigen in de hele levenscyclus. Daarnaast worden ook diensten aangeboden voor de railinfrastructuur en zijn wij betrokken bij projecten met autonoom rijdende voertuigen. 

Ricardo Nederland biedt oplossingen voor vervoerders, fabrikanten, onderhoudsbedrijven en rail-infra providers. Dat doen wij met ruim 200 collega’s, voornamelijk op hbo en academisch niveau.  


Apply now Email to a friend