Afstudeeropdracht WTB & Design

  • Role type
  • Temp

  • Location
  • Utrecht

  • Closing Date
  • 31/12/2017

Job Description

Achtergrond informatie

Op 16-12-2016 heeft de directeur van de Nederlandse Spoorwegen, Roger van Boxtel, een rondje meegedraaid op de wieken van een molen in Hazerswoude-Rijndijk (https://www.youtube.com/watch?v=mpmN2S_frzg). Dit was ter promotie van het feit dat de treinen van NS vanaf 2017 voor 100% op groene stroom rijden.

Ricardo Rail specificeert treinen (waaronder alle treinen van NS), helpt mee aan de ontwikkeling van nieuwe internationale standaarden (CEN, ISO, UIC, EUROSPEC), certificeert treinen en ontwikkelt en levert producten. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor Ricardo Rail, met nieuwe innovatieve producten voor de spoorsector probeert Ricardo zo zijn steentje bij te dragen.

In totaal gebruikt NS zo’n 1,2 TWh aan stroom voor het rijden van treinen. Zeker 10% van deze energie wordt besteed aan het realiseren van een comfortabel klimaat in de trein. Het klimaatcomfort is een belangrijk punt voor het realiseren van voldoende klanttevredenheid.

Het klimaat in de trein wordt geregeld door een HVAC-unit (Heating, Ventilation, Air-Conditioning). De HVAC in het huidige materieel park maakt nog gebruik van koelmiddelen die zogeheten “fluorinated greenhouse gases” bevatten. Door Europese wetgeving moet het gebruik van dit soort koelmiddelen de komende 15 jaar sterk worden verminderd. Er zijn op dit moment nog geen alternatieven op de markt beschikbaar die dezelfde prestaties kunnen leveren. Met het gegeven dat de levensduur van een HVAC 15 tot 30 jaar is, is het dus van noodzaak om vroegtijdig met een goed alternatief te komen. Ook laat het comfort wel eens te wensen over, een vernieuwing van het huidige concept is wenselijk.

Opdrachtomschrijving

Op basis van deze inzichten heeft Ricardo Rail de wens om een concept te ontwerpen voor een nieuw klimaatsysteem voor de passagiersruimte dat:

  • Duurzaam en energiezuinig is,
  • Een comfortabel klimaat verzorgt,
  • Voldoet aan Europese wetgeving,
  • Maar ook betrouwbaar is.

De volgende onderdelen zouden in deze opdracht moeten terugkomen:

Beeld vormen van de huidige problemen en de verschillende wensen en eisen van de reizigers, vervoerders en Onderhouders.
Inventarisatie van bestaande HVAC-concepten en innovatieve ontwikkelingen van zowel binnen als buiten de spoorsector.
Het bedenken van één of meerdere concepten.
Het toetsen van deze concepten aan de eisen.

Hiervoor is Ricardo Rail op zoek naar een innovatieve student(en) met een technische achtergrond en een basiskennis van thermodynamica.


Apply now Email to a friend