Careers

Technisch Consultant Elektrotechniek

  • Role type
  • Full time, Permanent

  • Location/s
  • Utrecht

Job Description

Technisch Consultant Elektrotechniek

Binnen Ricardo Rail zijn we op zoek naar een (junior) Technisch Consultant Elektrotechniek. Als je bij Ricardo aan de slag gaat, word je onderdeel van een van onze teams. Ieder team heeft zijn eigen specialisme. Tussen de team wordt veel samengewerkt zodat je jezelf optimaal kan ontplooien.

Het werk:

Als technisch consultant ben je de expert in de verschillende elektrische systemen in de trein, zoals het tractiesysteem, de beveiligingssystemen of de on-board elektriciteitsvoorzieningen. Ook aspecten als elektromagnetische compatibiliteit, operationele prestaties en de effecten van hoge DC stromen komen aan bod. Je werkt mee in projecten en voert analyses uit. Dit doe je vrijwel altijd in samenwerking met collega’s en klanten, omdat altijd samenwerking en afstemming nodig is tussen verschillende disciplines en met allerlei belanghebbenden. De grootste uitdagingen ontstaan vaak bij de integratie van verschillende systemen. Als consultant heb je veel contact met de opdrachtgevers en de fabrikanten en geef jij advies om de projecten tot een succes te maken. Onze opdrachtgevers zijn zowel Nederlands als internationaal.

Voorbeelden van werkzaamheden:

In een project werk je bijvoorbeeld aan het beoordelen van ontwerpdocumentatie of testresultaten om te bepalen of een ontwerp voldoet aan de overeengekomen specificatie. Bij afwijkingen adviseer je de opdrachtgever over de consequenties en mogelijke maatregelen. Ook werk je mee aan gestructureerde processen voor het vertalen van business wensen naar een pakket van functionele eisen. Je wisselt je werkdagen af tussen werken bij de klant, werken op ons eigen kantoor in Utrecht, en werken vanuit thuis. Een voorbeeld van de beoordeling van ontwerpdocumentatie is het toetsen van een theoretisch beschouwing waaruit moet blijken of de vermogensomzetter in een bepaalde frequentieband zo min mogelijk ongewenste stromen produceert. Deze ongewenste stromen zouden anders invloed kunnen hebben op de detectiesystemen in het spoor of op andere treinen, met onveilige situaties of schade tot gevolg.

Uiteindelijk ben jij een van onze adviseurs die de klant helpt om de probleemstelling helder te krijgen, oplossingen te definiëren, en verdere kansen voor samenwerking te signaleren. Jij bent zowel de “expert” in en “promotor” van dit vakgebied bij onze klanten en komt daarbij in contact met zowel specialisten als niet-technische belanghebbenden.

Wij vragen:

  • WO Elektrotechniek (master Electrical Engineering of aanverwante technische master) afgeronde studie;
  • Een ondernemende en leergierige persoonlijkheid, gericht op het oplossen van problemen en het durven geven van adviezen;
  • Iemand die goed om kan gaan met mensen uit verschillende werkvelden en iemand die complexe technische zaken eenvoudig kan uitleggen, ook aan niet-techneuten;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij bieden:

Je komt terecht in een inspirerende omgeving met collega-professionals. Je gaat werken voor een open, informele organisatie waar flexibiliteit, uitdaging en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Ricardo is een sterke organisatie met enthousiaste medewerkers en veel ruimte voor eigen initiatief. Daarnaast krijg je collega’s die je op weg helpen in je projecten en carrière, en collega’s die altijd klaar staan als je vragen hebt.

Graduate Programme:

Als je bij Ricardo Rail begint, neem je vanaf de eerste dag deel aan ons twee jaar durende Graduate Programme. We bieden een scala van uitdagende opleidingen aan, zodat jij je kunt ontwikkelen in de richting die het beste bij jou past. Met begeleiding van een mentor ga je in de praktijk aan het werk, zodat je snel zelfstandig met projecten mee kunt draaien. Het Graduate programma richt zich op de technische aspecten, maar ook op de soft skills: Hoe wordt je de consultant die je moet zijn.

Voor welke klanten werk je:

In Nederland werken wij onder meer voor NS, ProRail, gemeentelijke vervoersbedrijven en verschillende overheden. In het buitenland behoren Siemens, Stadler, Bombardier, Alstom en Infrabel tot onze klantenkring. Er zijn dus mogelijkheden om bij te dragen aan internationale projecten, ook buiten Europa.

Meer informatie:

Voor meer informatie kan je terecht bij onze HR adviseur, Fabian Peek via fabian.peek@ricardo.com of kan je een keer langskomen voor een informeel gesprek.