Ricardo: Consultant Safety Management

Our Vacancies

Early careers

Consultant Safety Management

 • Role type
 • Full time, Permanent

 • Location
 • Utrecht

Job Description

Consultant Safety Management

Binnen Ricardo zijn we op zoek naar een Consultant Safety Management. Als je bij Ricardo aan de slag gaat, word je onderdeel van een van onze teams. Ieder team heeft zijn eigen specialisme waarin je jezelf verder kan ontwikkelen.

Als Consultant Safety Management ondersteun je onze klanten bij het aantonen van de veiligheid van vervoerssystemen. De nadruk ligt hier bij op railvervoerssystemen, maar ook autonome rijdende voertuigen e.d. vormen ons werkveld. Je adviseert de klant over activiteiten die nodig zijn bij introductie van technieken of processen, om zo de veiligheid te waarborgen. Je vertaalt voor de klant de regelgeving en normen naar oplossingen in de praktijk. In de snel veranderende wereld ben jij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën in railsector. Je brengt techniek, organisatie en mensen bij elkaar om veiligheid integraal te analyseren en te beoordelen.

Wij vragen:

 • Technische achtergrond op HBO- of Academisch niveau
 • Ervaring in het werkveld van transport en/of veiligheidssystemen
 • Ervaring met het uitvoeren van hazard analyses en risk assessments is een pré
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, je bent in staat de complexe materie over te brengen en bent gericht op het creëren van nieuwe kansen en projecten
 • Je kunt goed zelfstandig als ook in teamverband werken
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal en de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Frans en of Duits zijn een pré.
 • Bereidheid te werken in internationale setting en omgeving

Voor welke klanten werken wij:

In Nederland werkt Ricardo onder meer voor NS, ProRail, gemeentelijke vervoersbedrijven (zoals GVB, RET, HTM) en verschillende overheden. In het buitenland behoren treinfabrikanten zoals CRRC, Bombardier en Stadler, maar ook vervoerders zoals MIVB tot onze klantenkring. Dit biedt mogelijkheden om bij te dragen aan internationale projecten, ook buiten Europa.

Wij bieden:

Je gaat werken voor een open, informele organisatie waar flexibiliteit, collegialiteit, uitdaging en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een sterke organisatie met enthousiaste medewerkers en veel ruimte voor eigen initiatief.

Wie zijn we:

Ricardo, gevestigd in Utrecht, is met 170 medewerkers het toonaangevende advies- en ingenieursbureau op het gebied van materieel en infrastructuur. Onze consultants en engineers geven advies over de aanschaf, instandhouding en prestatieverbetering van treinen, trams en metro’s, de spoorinfrastructuur en de interactie tussen infrastructuur en materieel. In samenwerking met onze internationale collega’s uit automotive, IT en duurzaamheid brengen wij innovatieve oplossingen die bijdragen aan een verbetering van vervoerssystemen

Informatie:

Voor meer informatie over deze vacature kan je terecht bij onze recruiter, Fabian Peek via fabian.peek@ricardo.com Voor inhoudelijke vragen, neem contact op met Boudewijn van Os via boudewijn.vanos@ricardo.com