Careers

(Junior) Consultant Safety Management

  • Role type
  • Full time

  • Location/s
  • Utrecht

Job Description

(Junior) Consultant Safety Management

Binnen Ricardo zijn we op zoek naar een (Junior) Consultant Safety Management. Als je bij Ricardo aan de slag gaat, word je onderdeel van een van onze teams. Ieder team heeft zijn eigen specialisme waarin je jezelf verder kan ontwikkelen.

Als Consultant Safety Management ondersteun je onze klanten bij het aantonen van de veiligheid van vervoerssystemen. Je adviseert de klant over activiteiten die nodig zijn bij introductie van technieken of processen, om zo de veiligheid te waarborgen. Je vertaalt voor de klant de regelgeving en normen naar oplossingen in de praktijk. In de snel veranderende wereld ben jij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën in railsector. Je brengt techniek, organisatie en mensen bij elkaar om veiligheid integraal te analyseren en te beoordelen.

Wij vragen:

  • Technische achtergrond op HBO- of Academisch niveau
  • Bij voorkeur ervaring in het werkveld van transport en/of veiligheidssystemen
  • Ervaring met het uitvoeren van hazard analyses en risk assessments is een pré
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, je bent in staat de complexe materie over te brengen en bent gericht op het creëren van nieuwe kansen en projecten
  • Je kunt goed zelfstandig als ook in teamverband werken
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal en de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Frans en of Duits zijn een pré.

Voor welke klanten werken wij:

In Nederland werkt Ricardo onder meer voor NS, ProRail, gemeentelijke vervoersbedrijven en verschillende overheden. In het buitenland behoren treinfabrikanten zoals CRRC, Bombardier en Stadler, maar ook vervoerders zoals MIVB tot onze klantenkring. Dit biedt mogelijkheden om bij te dragen aan internationale projecten, ook buiten Europa.

Wij bieden:

Je gaat werken voor een open, informele organisatie waar flexibiliteit, collegialiteit, uitdaging en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een sterke organisatie met enthousiaste medewerkers en veel ruimte voor eigen initiatief.

Als starter bij Ricardo neem je vanaf de eerste dag deel aan ons twee jaar durende Graduate Programme. We bieden een scala van uitdagende opleidingen aan, zodat jij je kunt ontwikkelen in de richting die het beste bij jou past. Verder organiseert Young Ricardo, onze bedrijfsjongerenvereniging, activiteiten zoals excursies, borrels en een jaarlijkse studiereis!

Wie zijn we:
Ricardo Rail is met 170 medewerkers het toonaangevende advies- en ingenieursbureau op het gebied van rollend materieel (treinen, trams, metro’s) en infrastructuur. Wij helpen spoor- en treinbouwers en grote vervoersbedrijven met de overgang naar een duurzame reis per spoor. En stomen de OV-sector klaar voor de (digitale) toekomst. Bedrijven waar wij onder andere voor werken zijn: ProRail, NS en RET.

Informatie:

Voor meer informatie over deze vacature kan je terecht bij onze recruiter, Fabian Peek via fabian.peek@ricardo.com. Voor inhoudelijke vragen, neem contact op met Boudewijn van Os via boudewijn.vanos@ricardo.com