Our Vacancies

Early careers

Consultant Infrastructuur Rail

 • Role type
 • Permanent

 • Location
 • Utrecht

 • Closing Date
 • 29/12/2018

Job Description

Consultant Infrastructuur Rail

Binnen het team Infrastructuur adviseer je haar klanten over optimaal gebruik en onderhoud van de infrastructuur. Onze ambitie is om aansprekende projecten in de infrastructuurwereld te doen, van beheer en onderhoudsadviezen voor opdrachtnemers tot en met overkoepelend en integraal advies voor de grote partijen en projecten in binnen- en buitenland.

Het werk:
Als Consultant Infrastructuur ben je de expert in de verschillende aspecten van de infrastructuur, bijvoorbeeld onderhoud, beveiligingssystemen of elektriciteitsvoorzieningen. Je voert zelfstandige projecten en analyses uit, vaak in samenwerking met collega’s en klanten. Daarnaast kan je aan het werk gaan bij de klant als technisch specialist binnen het team, verantwoordelijk over alle technische aspecten van de projecten. Dit houdt ook het aansturen van de verschillende partijen in en het toetsen/goedkeuren van de producten(ontwerpen).

Tenslotte is er ook de mogelijkheid om infrastructuur (bijvoorbeeld bovenleidingen, stations en nieuwe sporen) te certificeren of de klant adviseren hoe zij dit het beste kunnen invullen. Daarnaast help je de ambitie van Ricardo te realiseren om als adviseur/specialist ook in de infrastructuurwereld opdrachten te verwerven.


Wij vragen:

 • Technische opleiding HBO of WO niveau (Electrotechniek of vergelijkbaar);
 • Werkervaring: 0-3 jaar, bij voorkeur (stage) ervaring in onderhoud aan infrastructuur;
 • Ondernemende persoonlijkheid, gericht op het creëren van nieuwe kansen en projecten;
 • Bereidheid om te participeren in aansprekende internationale projecten;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Zelfstandig, resultaat- en klantgerichte werkwijze;
 • Goede beheersing van Engels, zowel mondeling als schriftelijk, Duits is een pré.


Wij bieden:
We zijn groeiende en dagen je uit met ons mee te groeien. Je komt terecht in een inspirerende omgeving met collega-professionals. Je gaat werken voor een open, informele organisatie waar flexibiliteit, uitdaging en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een sterke organisatie met enthousiaste medewerkers en veel ruimte voor eigen initiatief.

Ricardo Rail:
Ricardo in Utrecht bestaat uit ’meer dan tweehonderd enthousiaste professionals, die meestal hoogopgeleid zijn op technisch gebied. Voor een brede klantenkring werk je met onze consultants en engineers aan allerlei interessante projecten. Natuurlijk ontmoet je ook de mensen van ons managementteam. Zij maken graag lunchafspraken om jou te leren kennen, en om meer te horen over jouw ideeën en ervaringen. Wil je op een ander moment iets met hen delen? Je zult merken dat in deze platte organisatie de deuren vaak open staan.

Voor welke klanten je werkt
In Nederland werken wij onder meer voor NS, ProRail, gemeentelijke vervoersbedrijven en verschillende overheden. In het buitenland behoren Siemens, Stadler, Bombardier, Alstom en Infrabel tot onze klantenkring. Er zijn dus mogelijkheden om bij te dragen aan internationale projecten, ook buiten Europa.

Informatie:
Voor meer informatie kan je terecht bij onze recruiter, Fabian Peek via fabian.peek@ricardo.com