Technisch specialist EMC - Elektrotechniek

  • Role type
  • Permanent

  • Location
  • Utrecht

Job Description

Technisch specialist EMC - Elektrotechniek

Ricardo Rail zoekt versterking door een toenemende vraag vanuit onze klanten. Wij zoeken een technisch specialist op het gebied van EMC/ Elektrotechniek die zich gaat richten op de interactie tussen infrastructuur en materieel.

Als technisch specialist wil jij jezelf verder specialiseren in elektrotechniek en vindt het leuk om te adviseren. Je werkt daarbij nauw samen met een team van specialisten en de andere teams binnen Ricardo waaronder Certificering. Hierdoor ontwikkel je je specialisme ‘on the job’ en groei je tot een expert in bijvoorbeeld EMC voor o.a. de railbranche. Je voert onder begeleiding, maar ook zelfstandig, projecten en onderzoeken uit en adviseert de klant over specificaties, testen, onderhoud, revisie en levensduurverlenging.

Als specialist EMC/ elektrotechniek ben je bezig met het uitvoeren en analyseren van EMC-metingen in zowel simulatie- als veldtests op rollend materieel, zowel locomotieven als treinstellen. Aangezien de integratie van elektronica constant aan het toenemen is waarbij draadloze communicatie zoals GSM-R aan belang wint en ook veiligheidssystemen draadloos werken wordt een ongestoorde werking in relatie tot veiligheid steeds belangrijker.

Naast deze werkzaamheden ben je ook bezig met het modelleren van elektromagnetische beïnvloeding van hoogspanningsverbindingen en het opstellen van testspecificaties. Uiteindelijk ben jij een van onze adviseurs die de klant helpt om de klantvraag helder te krijgen, draag je suggesties aan om samen tot oplossingen te komen en signaleer je potentiele opdrachten tijdens klantcontacten.

Wij vragen:

• Opleiding HBO/ WO-niveau Elektrotechniek
• Sterke kennis van vermogens-elektronica, kennis van EMC zoals interferentiestromen voor treininspectiesystemen GRS, FTGS 14Khz en JADE High and Low Frequency
• Sterke kennis van hoogspanningsvoortstuwingssystemen op locomotieven en treinen gebouwd door OEMS
• Ervaring met Matlab of E-plan is een pre, het gaat hier met name om modelleringsvraagstukken
• Zelfstandig, resultaat- en klantgerichte werkwijze
• Je bent analytisch sterk, pragmatisch en flexibel
• Goede beheersing van Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk en goede beheersing van de Engelse taal is een pré
• Stressbestendig en kunnen omgaan met politieke sensitiviteit

Ricardo Rail
Ricardo in Utrecht bestaat uit ’meer dan tweehonderd enthousiaste professionals, die meestal hoogopgeleid zijn op technisch gebied. Voor een brede klantenkring werk je met onze consultants en engineers aan allerlei interessante projecten. Natuurlijk ontmoet je ook de mensen van ons managementteam. Zij maken graag lunchafspraken om jou te leren kennen, en om meer te horen over jouw ideeën en ervaringen. Wil je op een ander moment iets met hen delen? Je zult merken dat in deze platte organisatie de deuren vaak open staan.

Voor welke klanten je werkt
In Nederland werken wij onder meer voor NS, ProRail, gemeentelijke vervoersbedrijven en verschillende overheden. In het buitenland behoren Siemens, Stadler, Bombardier, Alstom en Infrabel tot onze klantenkring. Er zijn dus mogelijkheden om bij te dragen aan internationale projecten, ook buiten Europa.

Informatie:
Voor meer informatie kan je terecht bij onze recruiter, Fabian Peek via fabian.peek@ricardo.com


Apply now Email to a friend