Our Vacancies

Early careers

Technisch consultant - Elektrotechniek

  • Role type
  • Permanent

  • Location
  • Utrecht

Job Description

Technisch Consultant Elektrotechniek
Binnen Ricardo Rail zijn we op zoek naar een (junior) Technisch Consultant Elektrotechniek. Als je bij Ricardo aan de slag gaat, word je onderdeel van een van onze teams. Ieder team heeft zijn eigen specialisme. Bij team Infra-Interface houd je je bijvoorbeeld bezig met de interactie tussen infrastructuur en materieel, waar EMC & Tractie belangrijke aspecten zijn.

Je werkzaamheden bestaan uit het beoordelen van testresultaten en ontwerpen tegen een vooraf overeengekomen scope en normen. Je werkveld is vooral op de E-vakgebieden Tractie, testen en CCS (Command Control and Signalling) Als consultant heb je veel contact met de opdrachtgevers en de fabrikanten en geef jij advies om de projecten tot een succes te maken.

Wij vragen:
• HBO /WO Elektrotechniek afgeronde studie en werkervaring op het gebied van regelgeving is een pré.
• Bereidheid om te participeren in aansprekende internationale projecten;
• Communicatief vaardig;
• Enthousiasmerend en ‘hands-on’ mentaliteit;
• Zelfstandig, resultaat- en klantgerichte werkwijze;
• Goede beheersing van Engels, zowel mondeling als schriftelijk, Duits is een sterke pré.

Wij bieden:
We zijn groeiende en dagen je uit met ons mee te groeien. Je komt terecht in een inspirerende omgeving met collega-professionals. Je gaat werken voor een open, informele organisatie waar flexibiliteit, uitdaging en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een sterke organisatie met enthousiaste medewerkers en veel ruimte voor eigen initiatief.

Ricardo Rail:
Ricardo in Utrecht bestaat uit ’meer dan tweehonderd enthousiaste professionals, die meestal hoogopgeleid zijn op technisch gebied. Voor een brede klantenkring werk je met onze consultants en engineers aan allerlei interessante projecten. Natuurlijk ontmoet je ook de mensen van ons managementteam. Zij maken graag lunchafspraken om jou te leren kennen, en om meer te horen over jouw ideeën en ervaringen. Wil je op een ander moment iets met hen delen? Je zult merken dat in deze platte organisatie de deuren vaak open staan.

Voor welke klanten je werkt:
In Nederland werken wij onder meer voor NS, ProRail, gemeentelijke vervoersbedrijven en verschillende overheden. In het buitenland behoren Siemens, Stadler, Bombardier, Alstom en Infrabel tot onze klantenkring. Er zijn dus mogelijkheden om bij te dragen aan internationale projecten, ook buiten Europa.

Informatie:
Voor meer informatie kan je terecht bij onze recruiter, Fabian Peek via fabian.peek@ricardo.com