Projectleider Certificering – Rail – Consultancy

 • Role type
 • Permanent

 • Location
 • Utrecht

Job Description

Certification omvat diensten die een relatie hebben met acceptatie van infra en rollend materieel in Nederland en Europa. Binnen Certification worden de ontwerpen en testresultaten tegen een vooraf overeengekomen scope (ISA) of Europese (TSI’s) en/of nationale normen beoordeeld. De werkvelden dekken het complete technische spectrum van rollend materieel en infrastructuur.

Wat Ga je doen?

Je zorgt ervoor dat jouw projecten binnen de gestelde kaders en naar volle tevredenheid van onze opdrachtgevers verlopen. Je bent de verbindende en sturende factor tussen het projectteam en de opdrachtgever. Het projectteam houdt zich voornamelijk bezig met de toelating en certificering van goederenwagons op het Nederlandse spoor. De klanten zijn de fabrikanten en zitten verspreid over Europa. Je zorgt dat de randvoorwaarden aanwezig zijn zodat je projectteam optimaal kan presteren. Je bent van iemand die inspireert luistert en beslissingen kan en durft te nemen. Je hebt meerdere projecten parallel lopen.

Wij vragen

 • Als projectleider Certification minimaal een hbo-diploma. Uiteraard kent projectmanagement geen geheimen voor je, een IPMA- en/of Prince2 certificering is een pre.
 • werkervaring op het gebied van regelgeving is een pré.
 • Je hebt tenminste drie jaar werkervaring als projectleider in een technische omgeving
 • Je houdt van kwaliteit, perfectie en samenwerken
 • Enthousiasmerend en ‘hands-on’ mentaliteit
 • Zelfstandig, resultaat- en klantgerichte werkwijze
 • Goede beheersing van Engels, zowel mondeling als schriftelijk, Duits en/of Frans is een pré.

Wij bieden:
We zijn groeiende en dagen je uit met ons mee te groeien. Je komt terecht in een inspirerende omgeving met collega-professionals. Je gaat werken voor een open, informele organisatie waar flexibiliteit, uitdaging en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een sterke organisatie met enthousiaste medewerkers en veel ruimte voor eigen initiatief.

Ricardo Rail
Ricardo in Utrecht bestaat uit ’meer dan tweehonderd enthousiaste professionals, die meestal hoogopgeleid zijn op technisch gebied. Voor een brede klantenkring werk je met onze consultants en engineers aan allerlei interessante projecten. Natuurlijk ontmoet je ook de mensen van ons managementteam. Zij maken graag lunchafspraken om jou te leren kennen, en om meer te horen over jouw ideeën en ervaringen. Wil je op een ander moment iets met hen delen? Je zult merken dat in deze platte organisatie de deuren vaak open staan.

Voor welke klanten je werkt
In Nederland werken wij onder meer voor NS, ProRail, gemeentelijke vervoersbedrijven en verschillende overheden. In het buitenland behoren Siemens, Stadler, Bombardier, Alstom en Infrabel tot onze klantenkring. Er zijn dus mogelijkheden om bij te dragen aan internationale projecten, ook buiten Europa.

Informatie:
Voor meer informatie kan je terecht bij onze recruiter, Fabian Peek via fabian.peek@ricardo.com


Apply now Email to a friend